چه میشد اگر مفیدتر می خوابیدیم ؟


تکنولوژی و پیشرفت های کنونی ، دنیایی را به وجود آورده که بشر ۲۴ ساعته در حال کار و تولید است . ما هزینه ای سنگین بابت پیشرفت های حاضر می دهیم . مهمترین آن تغییر در چرخه زیستی طبیعی انسان است . بشر بی توجه به نياز بدن خود به خواب ، کمتر می خوابد.
مثلا مردم آمریکا متوسط یک ساعت کمتر از حد معمول می خوابند.
نشان افتخاری که بشر برای خود با کار بیشتر ترسیم کرده است به مرور منجر به بحران سلامت واقعی میشود . میدانیم که کم خوابی باعث بیماریهایی شبیه آلزایمر ، بیماریهای قلبی عروقی ، سکته مغزی و دیابت میشود . اما آیا شما در مورد اثر خواب روی حالات روانیتان میدانید؟ کم خوابی باعث میشود تصميمات عجولانه و پرخطر بگیریم . ظرفیت همدردی ما کم می شود . وقتی کم خوابی ما را نسبت به دردمان حساستر میکند خیلی تعجب آور نیست که زمان سخت تری در برقراری ارتباط با دیگران داشته و به طور کلی توانایی های یک فرد سالم و خوب را نداشته باشیم.
 دانشمندان جدیدا فهمیده اند که چگونه نه فقط کمیت بلکه کیفیت خواب روی سلامت روان ما و خوب بودن ما اثر میگذارد .
احیا کننده ترین مرحله خواب ، خواب عمیق است. وقتی ما خواب عمیقی که نیاز داریم را نداشته باشیم از توانایی یادگیری مغزمان و از ترمیم سلول هایمان و بدنمان جلوگیری میشود. خواب عمیق آن چیزی است که همه تراکنشهایی که ما در طول روز داریم به حافظه بلند مدت و شخصیت ما تبدیل می شود . وقتی سن ما بیشتر میشود ما بیشتر این امواج دلتا  را از دست میدهیم،بنابراین خواب عمیق و امواج دلتا در واقع نشانه جوانی بیولوژیک است . ایا می توانیم خواب عمیق بیشتری داشته باشیم؟ هشت ساعت خواب خوب و عمیق ؟دکتر دمیتری گراشنکو از دانشکده پزشکی هاروارد نشان داد با پخش صداهایی با فرکانس خاص و در یک زمان مناسب خواب افراد ، میتوان خواب را عمیقتر و موثرتر كرد لذا عملکرد حافظه را بهتر کرد . تکنولوژی تهییج خواب عمیق باعث عمیقتر شدن خواب ، بدون تحریک به بیداری فرد می شود . ایا روزی می توانیم درصد این مرحله خواب را با دستگاه یا دارو بهبود بخشیم : هنوز قطعی نیست .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *